THE PAUL STORY

Το PAUL είναι μια οικογενειακή επιχείρηση χτισμένη πάνω σε θεμελιώδες χρονοβόρες μεθόδους παραγωγής που μεταβιβάστηκαν σε πέντε γενιές.

1889

Η οικογένεια Mayot, μια οικογένεια γεωργικών εργατών στην περιοχή Artois της Βόρειας Γαλλίας, με επικεφαλής τον Charlemagne Mayot και τη σύζυγό του διοικούσαν ένα μικρό αρτοποιείο που βρίσκεται στη rue de la Mackellerie στο Croix, κοντά στη Lille.

1908

Ο γιος του Edmond-Charlemagne Mayot, γεννημένος το 1889, ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση το 1908 με τη σύζυγό του Victorine. Είχαν μια κόρη, τη Σουζάν.

1935

Η Suzanne Mayot παντρεύτηκε τον Julien Holder. Δημιούργησαν το δικό τους αρτοποιείο που βρίσκεται στη rue des Sarrazins στη Lille. Ο γιος τους, ο Φράνσις, γεννήθηκε λίγα χρόνια αργότερα.

1953

Ο Φράνσις Χόλντερ άρχισε να εργάζεται με τους γονείς του, οι οποίοι, μέχρι τότε, είχαν αναλάβει ένα διάσημο karery-pâtisserie που ανήκε στην οικογένεια PAUL. Το όνομα PAUL διατηρήθηκε. Το 1958, ο Julien Holder αποβιώνει και ο Φράνσις Χόλντερ αναλαμβάνει τον οικογενειακό φούρνο. Το 1963 ένας δεύτερο φούρνος ανοίγει.

1972

Ο Francis ανακαινίζει τον οικογενειακό φούρνο στη Lille, και χωρίς να συνειδητοποιήσει το αποτέλεσμα που θα είχε αυτό, εγκαθιστά έναν φούρνο με ξύλα που λειτουργούσε με πλήρη θέα των πελατών. Μια απλή ιδέα που χαρακτηρίστηκε από τον Francis ως «κοινή λογική», η οποία θεωρήθηκε αρκετά καινοτόμος εκείνη την εποχή, το να μπορούν οι πελάτες να βλέπουν τον τρόπο με τον οποίον το ψωμί φτιάχνεται με αυτόν τον καθαρά παραδοσιακό τρόπο: ζύμωμα, διαμόρφωση, φινίρισμα, αργή ωρίμανση, ψήσιμο κ.λπ.

1985

Το PAUL ανοίγει το πρώτο του αρτοποιείο έξω από τη Γαλλία, στη Βαρκελώνη, σηματοδοτώντας την αρχή της διεθνούς ανάπτυξης. Δύο χρόνια αργότερα, ορισμένα αρτοποιεία ενσωματώνουν χώρο καφέ και ή ένα εστιατόριο.

1987

Για να επιτρέψει στους πελάτες της να απολαύσουν προϊόντα στο χώρο του ξενοδοχείου, η PAUL ανοίγει τις πρώτες αίθουσες και εστιατόρια τσαγιού. Αυτή η δραστηριότητα τροφοδοσίας συνεχίζει ακόμη να είναι η κύρια δραστηριότητα της PAUL σε πολλές χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

1989

Ανοίγει το πρώτο διεθνές κατάστημα στην Ιαπωνία, δίνοντας την δυνατότητα στους πελάτες μας να ανακαλύψουν το Γαλλικό στυλ ψωμιού, καθηστόντας τους έτσι οπαδούς των κρουασάν, Τα καταστήματα είναι αυστηρά πανομοιότυπα με την έκπληξη και γοητεία των καταστημάτων του Παρισιού ξεκινώντας μια διεθνής περιπέτεια της PAUL! Από την Ουάσιγκτον στη Μόσχα, από το Ντουμπάι στο Γιοχάνεσμπουργκ, από την Πράγα εώς την Σιγκαπούρη, η PAUL έχει ανοίξει σε περισσότερες από 40 χώρες μέχρι σήμερα. Μέχρι σήμερα, ακόμη και οι ομάδες του πρώτου καταστήματος σε κάθε χώρα εκπαιδεύονται στην Γαλλία. Διότι πέρα από τις συνταγές, θέλουμε να είναι διαποτισμένες με τη Γαλλική Art de Vivre!

1993

Ο Francis Holder αποφάσισε να ενεργοποιήσει εκ νέου την PAUL προσθέτοντας δύο νέα στοιχεία στην επιχείρηση, τα πλέον διάσημα black shop fronts και την ανάπτυξη μιας ρουστίκ σειράς ειδικών ψωμιών με αειφόρο χειμερινό σιτάρι.

2000

Ο Maxime Holder, ένα από τα παιδιά του Francis, δημιουργεί το πρώτο PAUL στο Λονδίνο, βλέποντας αμέσως μια δυναμική στον take-away καφέ, ο οποίος ήταν σπάνιος στην Γαλλία μέχρι τότε. 20 χρόνια αργότερα, υπάρχουν περίπου 30 PAULs στο Λονδίνο και ο καφές… είναι μία από τις πρώτες μας πωλήσεις!

2007

Ο Francis Holder διορίζει τα παιδιά του για να συνεχίσουν την οικογενειακή ιστορία, διορίζοντας τον Maxime ως CEO της PAUL International. Η 5η γενιά που σηματοδητείτεαι από τους λάτρεις του ψωμιού, αυξάνει τη διεθνή ανάπτυξη μαζί με τις κοινωνικές μας δεσμεύσεις.

2008

Η PAUL είναι μία από τις πρώτες δέκα γαλλικές εταιρείες που υπέγραψαν το PNNS 2 (Σχέδιο Εθνικής Διατροφής Santé 2). Η PAUL δεσμεύεται για τη συνεχή βελτίωση της ποικιλομορφίας και των θρεπτικών οφελών της γκάμας της. Η πρώτη μας δράση είναι να επιλέξουμε ένα αλεύρι πλούσιο σε φυτικές ίνες για όλα τα ψωμιά μας και να μειώσουμε το επίπεδο αλατιού. Ταυτόχρονα, η PAUL αφαιρεί φοινικέλαιο, τεχνητά χρώματα και πολλά πρόσθετα από όλες αυτές τις συνταγές.

2009

To PAUL γιορτάζει την επέτειο των 120 χρόνων της ανανεώνοντας τη δέσμευση των εταιρειών να παρέχουν φρέσκο ψωμί, ψημένο καθημερινά χρησιμοποιώντας παραδοσιακές, χρονοβόρες μεθόδους, εισάγοντας την μπαγκέτα «Charlemagne» για να τιμήσει τον ιδρυτή μας Charlemagne Mayot.

2011

To PAUL εξακολουθεί να είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που βασίζεται στα θεμέλια των χρονοβόρων μεθόδων παραγωγής που μεταβιβάστηκαν σε πέντε γενιές. Μια δέσμευση που μοιράζεται σήμερα σε περισσότερες από 20 χώρες με τα αρτοποιεία PAUL στο Λονδίνο, την Ουάσιγκτον, το Ντουμπάι, το Τόκιο και πολλά άλλα.

2014

Με παρουσία 125 χρόνων, η PAUL γίνεται ο πρέσβης της γαλλικής τέχνης de vivre. Με παρουσία σε 33 χώρες, οι ομάδες της εταιρείας παρουσιάζουν την αγάπη τους για την δουλειά με τον καλύτερο τρόπο, τη χαρά του να προσφέρεις στους πελάτες τους την καλύτερη ποιότητα καθημερινά σε ένα μαγευτικό και μοναδικό περιβάλλον

2017

Ανοίγει επίσημα το πρώτο κατάστημα PAUL στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στην οδό Ζήνας Κάνθερ, στο κέντρο της Λευκωσίας, προσφέροντας μια μοναδική γαλλική ‘art de vivre’ στους πελάτες του, παρέχοντας όλη την γκάμα προϊόντων του brand με το εστιατόριο, café, ζαχαροπλαστείο αλλά και το αρτοποιείο εντός του καταστήματος, όπου ο πελάτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει ζωντανά την παρασκευή των διάσημων ψωμιών του PAUL .

2019

To PAUL επεκτείνεται με το δεύτερο κατάστημα στην Κύπρο εντός του νέου ανανεωμένου Mall of Cyprus στη Λευκωσία.